Liveleak Forums  

Go Back   Liveleak Forums > Information and Support. > Member Support > Computer Hardware

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-13-2012, 10:20 PM   #11
dad61
Dumpster Diving
 

Join Date: Sep 2008
Location: Just left of Uranus
Posts: 33,496
dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!dad61 is a forum GOD!!
Points: 1,956,337,649, Level: 100
Points: 1,956,337,649, Level: 100 Points: 1,956,337,649, Level: 100 Points: 1,956,337,649, Level: 100
Activity: 21%
Activity: 21% Activity: 21% Activity: 21%
Default

It's the SATA cable
dad61 is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:29 PM   #12
Tinbuk3
Wait.
 
Tinbuk3's Avatar
 

Join Date: Oct 2007
Location: Just south of the join date
Posts: 18,257
Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!
Points: 2,041,749,435, Level: 100
Points: 2,041,749,435, Level: 100 Points: 2,041,749,435, Level: 100 Points: 2,041,749,435, Level: 100
Activity: 73%
Activity: 73% Activity: 73% Activity: 73%
Default

WD makes a data lifegaurd utily for WD drives.
Download it free at:

http://www.wdc.com/en/

Look under support.

Im guessing its your drive they tend to last a little longer than the warranty's so I go with the black addition for mine.
In fact Im at this time writeing 0's to 2.5 WD back to use as a systems drive.
I hear because they are smaller they are faster and i want to see for myself what the difference will be if any plus I needed a backup drive for the old game rig anyway.
__________________
Take it outside.




Tinbuk3 is online now   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 10:55 PM   #13
laserjobs
LiveLeaker
 
laserjobs's Avatar
 

Join Date: May 2007
Location: US
Posts: 1,302
laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!laserjobs is a forum GOD!!
Points: 672,791,599, Level: 100
Points: 672,791,599, Level: 100 Points: 672,791,599, Level: 100 Points: 672,791,599, Level: 100
Activity: 19%
Activity: 19% Activity: 19% Activity: 19%
Default

It sounds like either the hard drive cable is not plugged in properly, gone bad or the hard drive controller has failed.
laserjobs is offline   Reply With Quote
Old 11-13-2012, 11:32 PM   #14
moefugger
Cygnus-X1
 
moefugger's Avatar
 

Join Date: May 2007
Location: US Jacksonville
Posts: 5,443
moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!
Points: 733,972,367, Level: 100
Points: 733,972,367, Level: 100 Points: 733,972,367, Level: 100 Points: 733,972,367, Level: 100
Activity: 22%
Activity: 22% Activity: 22% Activity: 22%
Default

Also be sure the power supply is not having problems. That many times will show up as HD troubles and you did say it was all dusty and cleaning it seemed to help some.
Make sure the fan is running strong.
Does it have more troubles after it has been running for a bit (warmed up)or does it screw up even after it has been turned off for a while?.
After swapping the SATA cables and ports to be sure of them, get another HD.
Back up the suspect one.
If it fails then many times that will be that, hope you did not need the info on it.
Even if it is the Power supply the HD may have been damaged. Remember they do not heal after a problem is repaired.
__________________
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.
FHRITP
moefugger is online now   Reply With Quote
Old 11-14-2012, 09:04 AM   #15
repost
Dumpster Diving
 

Join Date: Aug 2006
Posts: 2,450
repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!repost is a forum GOD!!
Points: 48,529,596, Level: 100
Points: 48,529,596, Level: 100 Points: 48,529,596, Level: 100 Points: 48,529,596, Level: 100
Activity: 0%
Activity: 0% Activity: 0% Activity: 0%
Default

Quote:
Originally Posted by repost View Post
chkdisk /r ?

i forget how you specify partitions. might be under chkdisk /h
sorry man

1) its chkdsk

2) help is chkdsk /?

im rusty
repost is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 06:31 PM   #16
ERiC_DrAyViN
"Hayden I am your father"
 
ERiC_DrAyViN's Avatar
 

Join Date: May 2007
Location: Location, Location
Posts: 6,440
ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!ERiC_DrAyViN is a forum GOD!!
Points: 168,114,297, Level: 100
Points: 168,114,297, Level: 100 Points: 168,114,297, Level: 100 Points: 168,114,297, Level: 100
Activity: 4%
Activity: 4% Activity: 4% Activity: 4%
Default

Quote:
Originally Posted by dad61 View Post
It's the SATA cable
I've changed the SATA cable, 2 days now with no BSODs, we'll see how it goes. I hope i didn't do too much damage to my disk I'm getting another 2 HDDs anyway so I can back everything up.

Quote:
Originally Posted by moefugger View Post
Even if it is the Power supply the HD may have been damaged. Remember they do not heal after a problem is repaired.
I didn't actually knopw that. Thanks. When I first built the pc in 2008 the PSU was faulty and I got the Click of Death on my hardrive for a few days but then I RMA'd that pos psu and got a replacement and it was fine. These noobs selling me dodgy goods and potentially fucking up my hardware pisses me right off!

Even tho nothing seems very wrong. I know HDD Sentinal did give me problem communicating with the drive even with the new SATA cable so there is something weird there anyway. So fingers crossed.

Thanks guys.
__________________
"ur 1st sentence is LOL. however, according to my sources, u had something u desired to communicate regarding polonium213. unless it was the incompetent whiney gibberish from euro lib shitbag cowardly vaginas, probably, then u can address it via pm " -- Polonium213

you just don't hit a kid, especially not your own! -- meno
ERiC_DrAyViN is offline   Reply With Quote
Old 11-16-2012, 07:07 PM   #17
Tinbuk3
Wait.
 
Tinbuk3's Avatar
 

Join Date: Oct 2007
Location: Just south of the join date
Posts: 18,257
Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!Tinbuk3 is a forum GOD!!
Points: 2,041,749,435, Level: 100
Points: 2,041,749,435, Level: 100 Points: 2,041,749,435, Level: 100 Points: 2,041,749,435, Level: 100
Activity: 73%
Activity: 73% Activity: 73% Activity: 73%
Default

Update: 2.5 drive did score equal to the 3.5 drive however in real time eyes on lag was noticeable on the 2.5 during gaming.
It will make a good backup drive but gaming is out.
Now .. this 2.5 is sata 3.0 I have yet to test the 6.0.
However my 750 is a 6.0 and the 640 a 3.0 and the 640 performed better than the 2.5 as well in gaming.
Conclusions: If you plan to game use the 6.0 sata and if you cant, use the 3.5 drive over the 2.5.

Only an observation gents lets not get started on BMs.
They do little for me in real time.
__________________
Take it outside.




Tinbuk3 is online now   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 01:10 AM   #18
moefugger
Cygnus-X1
 
moefugger's Avatar
 

Join Date: May 2007
Location: US Jacksonville
Posts: 5,443
moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!moefugger is a forum GOD!!
Points: 733,972,367, Level: 100
Points: 733,972,367, Level: 100 Points: 733,972,367, Level: 100 Points: 733,972,367, Level: 100
Activity: 22%
Activity: 22% Activity: 22% Activity: 22%
Default

When you do get it sorted out try to set your SATA drive in AHCI mode.
Google it for more info.
It allows the SATA drive to do it's thing better. Otherwise it will be like a souped up IDE drive.
By the way I am a commercial life safety, access controls, intrusion and CCTV electronics repairman and programmer. With a bunch more credentials.
__________________
Wenn ist das Nunstruck git und Slotermeyer? Ja!...
Beiherhund das Oder die Flipperwaldt gersput.
FHRITP
moefugger is online now   Reply With Quote
Old 11-17-2012, 02:34 PM   #19
Wankzilla
LiveLeaker
 

Join Date: Oct 2012
Posts: 18
Wankzilla On the road to addiction
Points: 799, Level: 4
Points: 799, Level: 4 Points: 799, Level: 4 Points: 799, Level: 4
Activity: 2%
Activity: 2% Activity: 2% Activity: 2%
Default

IF ANY ADMINS SEE THIS I CANNOT MAKE NEW POSTS!!! ... Also, your contact us link at the bottom apparently goes no-where because no-ones helped me yet... Very hard to get things fixed on a website when you can't make new posts and the chat feature has NO staff in it ever and the contact us link is borked. So uh.. if anyone reads this, help a brother out!! Also.. To try and help, see below.

You need the error code otherwise what you're trying may or may not make a difference. It's sorta like throwing an air hose at a tire and expecting it to get in the nozzle and fill up the tire. Okay retarded analogy but the point is, you need that error code. I know you think there's a bunch of different ones but there's only ONE that matters. In the bottom left corner of the blue screen (wall of white text) you'll see one long line of numbers. It looks like this:

0x000000xx (0x000000xx, 0x000000xx, xxxxxxxx, etc.)

The only number that matters here is the very first one the one outside of the ( )
basically it'll always be 0x0000xxxx the last 4 or 2 digits if the rest are 0's are the ones you need. Everything else on that page is useless except maybe some stuff at the top that might get into it a little more but usually that number will be enough to tell what's really wrong. Grab that, post it here and go from there.

Also, HD Tune is a great utility for checking hard drives, way better than most manufacturer hdd scanners. Especially the pro version. I'll send it to you if you get an admin to fix my new post problem +D

Last edited by Wankzilla; 11-19-2012 at 10:43 AM.
Wankzilla is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT. The time now is 01:59 PM.